draco_logo
draco_logo
Hidroizolacije balkona, terasa, kupaonica
solution_details_image
Hidroizolacije balkona poliuretanskim premazima preko postojeće keramike

Balkoni su česti dijelovi objekta te je pravilna hidroizolacija tih površina potrebna za dugi vijek cijelog objekta. Uz premali nagib, hidroizolacija je glavni razlog poteškoća. Kada je objekt u potpunosti izgrađen i koristi se, a vlasnik ne želi zamjenu postojećih keramičkih pločica zbog prisutnih problema s vlagom, jedino rješenje je prozirni hidroizolacijski premaz DRACO GARD 600 preko postojećih pločica koji će spriječiti prolazak vode kroz fuge u objekt. Kako je premaz proziran najbitnija komponenta koja utječe na finalni izgled je dobra priprema površine. Vanjske površine s vremenom ''navuku'' čvrst sloj nečistoće kojeg je potrebno detaljno skinuti, a je to najbolje učiniti razrijeđenom građevinskom kiselinom. Kiselinu je potrebno oprati vodom i neutralizirati sapunom koji se opet ispire vodom. Na očišćenu i suhu podlogu nanosi se prajmer DRACO PRIMO 600 koji ne mijenja izgled podloge i osigurava bolju adheziju osnovnog premaza. DRACO GARD 600 je čisti poliuretanski premaz koji vremenom ne žuti i štiti površine od stajaće vode, deterdženata i gubitka boje uslijed djelovanja UV zraka.

UPOTREBA
PREDNOSTI
PRIMJENA
VEZANI PROIZVODI

Hidroizolacije balkona poliuretanskim premazima preko postojeće keramike

Jednokomponentni poliuretanski prozirni prajmer

DRACO PRIMO 600 je jednokomponentni, bezbojni prajmer posebno kreiran kako bi osigurao prianjanje hidroizolacijskog premaza DRACO GARD 600 na neporoznim podlogama. Iako namijenjen za DRACO GARD 600 potpuno odgovara svim proizvodima iz linije DRACO GARD.
Kemijski DRACO PRIMO 600 je sastavljen iz organosilana, koji reagira s vlagom, u mješavini otapala i aditiva kako bi se osiguralo sveobuhvatno razlijevanje po podlozi. Suši se brzo, unutar 10 – 15 minuta nakon čega je podloga spremna za aplikaciju hidroizolacijskog premaza.
Čuvati na temperaturi od 5°C do 25°C na suhom i mračnom mjestu.
PRIJE UPOTREBE OBAVEZNO PROČITATI TEHNIČKI LIST.

Hidroizolacije balkona poliuretanskim premazima preko postojeće keramike

Hidroizolacijska tekuća guma

DRACO GARD 600 je jednokomponentna prozirna tekuća membrana koja se umrežava u dodiru s vlagom iz zraka. Stvara čvrsti elastični film s izvrsnim prianjanjem na različite podloge. Sadrži mali postotak razrjeđivača DRACO PRIMO 590. Proizvod se temelji na čistoj elastomernoj hidrofobičnoj alifatskoj poliuretanskoj smoli koja materijalu daje izvrsnu vremensku, UV, kemijsku, mehaničku i termalnu otpornost. Visokog je sjaja. Preporučuje se za izložene aplikacije.
Čuvati na temperaturi od 5°C do 25°C na suhom i mračnom mjestu.
PRIJE UPOTREBE OBAVEZNO PROČITATI TEHNIČKI LIST.

Centar za izmjenu postavki privatnosti