draco_logo
draco_logo
Zaustavite prodor vode kroz spojeve s DRACO FLEX 525
news_image
Zaustavite prodor vode kroz spojeve s DRACO FLEX 525
Često se na objektima javlja potreba za brtvljenjem različitih spojeva, bilo da se radi o spoju dvaju istih ili različitih materijala. Kako se materijali različitih toplinskih karakteristika, pri istim vremenskim utjecajima, različito ponašaju, njihov spoj je potencijalno mjesto prodora vode i vlage. Osim spojeva, kritična mjesta su i razne pukotine u materijalu nastale uslijed naprezanja konstrukcije. Poliuretanskim kitom je moguće riješiti probleme nekvalitetnih spojeva i lošeg brtvljenja, te na taj način spriječiti prodor vode u konstrukciju.
DRACO FLEX 525 je jednokomponentni, univerzalni i elastični poliuretanski kit koji se umrežava u dodiru s vlagom iz zraka i stvara čvrstu i visoko elastičnu brtvu niskog modula elastičnosti. Prikladan je za aplikaciju na horizontalne i vertikalne spojeve, a može se aplicirati na velikom rasponu temperatura što mu omogućava primjenu na različitim mjestima i u svako doba godine. Izvrsne je otpornosti na starenje, mikroorganizme i kemikalije, a može se upotrebljavati i ispod vode. Vrlo je jednostavan, ekonomičan i brz za upotrebu, pogodan za pitku vodu te izvrsno prianja gotovo na svaku podlogu bez prethodne primjene prajmera. Kit je dostupan u bijeloj i sivoj boji.
DRACO FLEX 525 se koristi za brtvljenje spojeva u građevinarstvu, spremnika vode, kanala za navodnjavanje, podrumskih zidova, prefabriciranih betonskih elemenata, betona, drva, mramora, aluminija, čelika, keramike, gips-ploča itd.
Zabrtvi sam:
1. Očistite podlogu upotrebom vodenog mlaza. Uklonite ulje, masnoće i slične kontaminante. Cementno mlijeko, labave čestice, premaz za oplate, premaz za vezivanje betona i sl., trebaju biti uklonjeni. Nema potrebe za prajmerom za većinu građevinskih podloga kao što su čvrsti i očišćeni beton, čelik, staklo, aluminij, itd.
Brtvljenje spojeva
Spoj zida i okvira prozora priremljen za brtvljenje 

2.
Nakon što smo od prašine i ostalih nečistoća očistili spoj koji želimo zabrtviti vrijeme je da pređemo na konkretan postupak. Uz pomoć pištolja potrebno je nanijeti kit u sami spoj i odmah nakon nanošenja ga obraditi dok se još nije u potpunosti umrežio. Ne nanosite kit u reške šire od 3 cm. Kit je dostupan u bijeloj i sivoj boji koje se lijepo prilagođavaju svakoj podlozi. U slučaju da Vam je potrebna neka druga boja uvijek kit možete prebojiti poliuretanskom bojom koju želite.
brtvljenje
Brtvljenje spoja zida i okvira prozora s DRACO FLEX 525
Brtvljenje spoja zida i okvira od prozora
Brtvljenje s DRACO FLEX 525
U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja – kontaktirajte nas!

VEZANI ČLANCI
Zaustavite prodor vode kroz spojeve s DRACO FLEX 525

Hidroizolacija balkona ili terase s DRACO LASTIC 150

2028Zaustavite prodor vode kroz spojeve s DRACO FLEX 525

21.05.2018.

Zaustavite prodor vode kroz spojeve s DRACO FLEX 525

Hidroizolacija balkona tekućom gumom preko postojeće završne obloge s DRACO GARD 500

2044Zaustavite prodor vode kroz spojeve s DRACO FLEX 525

21.05.2018.

Zaustavite prodor vode kroz spojeve s DRACO FLEX 525

Hidroizolacija bazena za plivanje s DRACO POOL 800

1968Zaustavite prodor vode kroz spojeve s DRACO FLEX 525

21.05.2018.

Centar za izmjenu postavki privatnosti