draco_logo
draco_logo
DRACO podržao hvalevrijedan projekt “Stručnom praksom lakše do posla”
news_image
DRACO podržao hvalevrijedan projekt “Stručnom praksom lakše do posla”

U petak, 20. travnja, od 10 do 14 sati na Ekonomskom fakultetu u Splitu održan je Dan nastavnih baza Sveučilišta u Splitu tijekom kojeg su studenti imali priliku bolje se upoznati sa svim suradnicima i partnerima splitskog sveučilišta. Do sada je izgrađena respektabilna mreža poduzeća – partnera, a koji su se ovoga puta okupili kako bi informirali studente o mogućnostima koje im se nude te ih potaknuli na proaktivnost. Brojne kompanije, ustanove te instituti tako su podržali  hvalevrijedan projekt “stručnom praksom lakše do posla” otvorivši mladima svoja vrata i pruživši im mogućnost da stečena teoretska znanja povežu sa praksom i tako dodaju jednu novu dimenziju području koje ih zanima.

Naime tijekom prakse studenti stječu profesionalno radno iskustvo, uspostavljaju značajnu mrežu poslovnih kontakata te razvijaju vještine potrebne za uspjeh. I sami studenti sve su više svjesni činjenice kako je tržišna konkurencija velika i kako će bez dodatnih vještina i sposobnosti teško dobiti željeni posao pa ova inicijativa dvosmjernog transfera znanja svakako otvara vrata boljoj budućnosti! Nepobitna je činjenica da je iskustvo stečeno na praksi neprocjenjivo, prije svega iz razloga što se studenti imaju priliku bolje upoznati sa kulturom poduzeća, različitim poslovima vezanim uz odabrani studijski program te im se u konačnici pruža prilika da definiraju svoje profesionalne interese i ambicije. Osim toga, uče se ponašati u radnom okruženju, poštivati zadane rokove te se služiti raznim tehnikama rada. Pronalaskom svoje studentske prakse i povezivanjem s poslodavcima, studentima se nude i druge prilike od kojih je jedna i mogućnost budućeg zaposlenja. S druge strane kompanijama je to izvrsna prilika za bolje upoznavanje budućih mladih stručnjaka i prilika za njihovo regrutiranje.

Ovaj program koji je na mnogo načina koristan kako studentima tako i tvrtkama i institucijama rado je podržao i DRACO koji je od 2015. godine ponosan partner Sveučilišta u Splitu! Tijekom Dana nastavnih baza predstavili smo svoje poduzeće, čime se bavimo i što nudimo kako bi studenti znali što mogu očekivati te kako bi im olakšali konačan izbor. Od studenata očekujemo da pokažu volju za učenjem i stjecanjem novih znanja, a mi ćemo se potruditi pružiti im priliku da nam svoja znanja i vještine pokažu na konkretnim i praktičnim zadacima i aktivnostima. Naša je radna sredina iznimno ugodna i poticajna te su kolege u svim odjelima u svakome trenutku spremne pomoći, odgovoriti na svako pitanje i dati sve potrebne informacije.

Da je program nastavnih baza važan za sveučilište kazao je u svom pozdravnom govoru i svjetski poznati turski poduzetnik, investitor i promotor start-upova Baybars Altuntaş, a svečanost je privedena kraju dodjelom nagrada najboljima, kako predstavnicima institucija, tako i studentima koji su kod njih uspješno odradili stručnu praksu.

Dan nastavnih baza - stručna praksa - plakat

 

VEZANI ČLANCI
DRACO podržao hvalevrijedan projekt “Stručnom praksom lakše do posla”

DRACO – ambasadori hidroizolacije osigurali hotel Ambasador u Splitu

1937DRACO podržao hvalevrijedan projekt “Stručnom praksom lakše do posla”

23.04.2018.

DRACO podržao hvalevrijedan projekt “Stručnom praksom lakše do posla”

Veliko zanimanje Makedonaca za DRACO hidroizolacijske sustave

1854DRACO podržao hvalevrijedan projekt “Stručnom praksom lakše do posla”

23.04.2018.

Centar za izmjenu postavki privatnosti