draco_logo
draco_logo
Luštica Bay – centar novog života na obali Jadrana s pečatom DRACO hidroizolacije
news_image
Luštica Bay – centar novog života na obali Jadrana s pečatom DRACO hidroizolacije

Nadomak Tivta, u zaljevu Trašte, na području poluotoka Luštica, jednog od najočuvanijih prirodnih dragulja crnogorske obale, gradi se od 2013. godine kompleks Luštica Bay.

Turistički grad zamišljen je tako da se uklapa u prirodno okruženje, u kojem će oni koji si to mogu priuštiti moći boraviti cijele godine, te u koji će posjetitelji koji žele unajmiti apartman biti dobrodošli i izvan turističke sezone.

U sklopu naselja Marina nalaze se četiri stambena bloka s 26 zgrada i 158 stambenih jedinica, a bit će tu dvije moderne luke za prihvat brodova s 226 vezova, sedam hotela, šampionski golf teren s 18 rupa, koji potpisuje Gary Player, uz sadržaje poput trgovina, restorana, kafića, sportskih terena, škola i zdravstvenih ustanova.

Predviđeno je da maksimalan broj gostiju bude približno 3500 tijekom špice ljetne sezone i do 1000 stalnih stanara tijekom godine.

Zanimljivo, manje od 10% teritorije projekta koja se prostire na 690 hektara biće izgrađeno, čuvajući pritom prirodnu ljepotu sredine i ostavljajući širok pojas otvorenog prirodnog zelenila oko naselja.

Hotel The Chedi

Hotel Chedi, Luštica Bay, lobby

Svjetski lider u kreiranju održivih luksuznih destinacija Orascom Development Holding AG (ODH), čiji je moto „Život kakav treba biti“ 2009. godine potpisao je ugovor s Vladom Crne Gore o razvoju Luštica Bay-a. Podružnica švicarske tvrtke ODH-a, kompanija Luštica Development AD, koja gradi Luštica Bay na crnogorskoj obali, potpisala je ugovor s renomiranim hotelskim brendom The Chedi. Ovo je drugi europski hotel brenda Chedi, koji je postao prepoznatljiv u Aziji i na Dalekom istoku, nakon onog u Andermattu, koji se nalazi na vrhu liste 150 najboljih holiday hotela u Švicarskoj, te ga smatraju jednim od najboljih europskih luksuznih hotela. Crnogorski Chedi ima 110 soba, dva restorana, bar, konferencijski i poslovni centar, otvoreni bazen, spa i fitness centar sa zatvorenim bazenom s toplom vodom, te prateće objekte. U izgradnju hotela uloženo je oko 25 milijuna eura. Ovo velebno zdanje s pet zvjezdica već je primilo prve goste, a veliko otvaranje zakazano je 17. kolovoza 2018.

Pri izgradnji arhitekti su koristili najnovije metode energetske efikasnosti od ventilacije do efikasne izolacije, što smanjuje korištenje energije od strane objekata za trećinu.

Prilikom izgradnje vila, DRACO inženjeri ponudili su hidroizolacijska rješenja za temelje (DRACO BENT 500), ravne krovove (DRACO GARD 500, DRACO LASTIC 100, DRACO LASTIC 150, DRACO PLAN 150), terase (DRACO GARD 500, DRACO LASTIC 100, DRACO LASTIC 150) i kupaonice (DRACO LASTIC 100).

Hotel Chedi od prodora vode s krova štiti naša TPO membrana DRACO PLAN 150, a hidroizolirali smo i hoteske žardinjere, terase (DRACO LASTIC 150) i kupaonice (DRACO LASTIC 100).

Luštica Bay je jedan od najambicioznijih projekata u crnogorskom turizmu i među najvećim investicijama u ovom dijelu Europe te će zasigurno doprinijeti ne samo razvoju i napretku lokalne zajednice u Tivtu i Boki Kotorskoj već će i utjecati na razvoj ekonomije Crne Gore.

Iz tog razloga naše je zadovoljstvo još veće. Ponosni smo što nam je ukazano povjerenje da projektiramo hidroizolaciju ovog jedinog „greenfield“ projekta u Crnoj Gori vrijednog 1,1 milijarde eura.

Ako vas put ikad nanese u zaleđe visokih planinskih masiva, uz samu obalu otvorenog mora, do zaljeva Trašte ne propustite bar malo uživati u čistom zraku, kristalno bistrom moru i netaknutoj prirodi te uz savršen spoj tišine i aktivnog načina života osjetite jedan potpuno drugačiji način življenja.
Foto: DRACO d.o.o.www.lusticabay.comwww.chedilusticabay.comwww.facebook.com/lusticabay/

Centar za izmjenu postavki privatnosti