draco_logo
draco_logo
Sraz poslovne strasti Hrvatima donio super hidroizoliranu robnu kuću IKEA u Zagrebu
news_image
Sraz poslovne strasti Hrvatima donio super hidroizoliranu robnu kuću IKEA u Zagrebu

Malo tko ne zna za robnu kuću IKEA, tvrtku švedskog podrijetla, koju je 1943. osnovao gospodin Ingvar Kamprad. IKEA prodaje širok asortiman namještaja i dekoracija, a diljem svijeta ima više od 350 robnih kuća u 44 države ili teritorija. Tako je na radost svih Hrvata IKEA stigla i kod nas te ponudila 9500 proizvoda u svom asortimanu otvarajući vrata robne kuće u Zagrebu 21. kolovoza 2014. godine.

IKEA je tvrtka koju pokreću vrijednosti i strast prema životu kod kuće, kao što nas u DRACO-u pokreće strast u pružanju specifičnih hidroizolacijskih rješenja za svaku situaciju. Tako je bilo i ovaj put. Evakuacijske pothodnike izolirali smo s DRACO BENT sustavom bentonitne hidroizolacije. U ovom slučaju trebalo je posebno voditi računa o plinu metan koji se pronađen na području izgradnje objekta pa je zahtijevana stopostotna plino nepropusnost. Također, valja istaknuti i specifičnost samog objekta koji se nalazi na jako trusnom području pa je pri gradnji korišteno i do nekoliko stotina pilota (kružni potporanj na kojemu počiva konstrukcija). Svaki od njih prolazio je kroz HI membranu DRACO BENT sustava pa ih je pojedinačno trebalo tretirati u hidroizolacijskom smislu.

Svaki IKEIN proizvod je utjelovljenje ideje o tome kako dom učiniti još boljim mjestom kao što je svaki DRACOV proizvod utjelovljenje ideje o tome kako hidroizolaciju učiniti još boljom i kvalitetnijom.

Zbog ovih sličnosti u poslovnom razmišljanju IKEA-e i DRACO-a dodatno nam je zadovoljstvo reći da smo „Zajedno“ obavili izvrstan posao.

Centar za izmjenu postavki privatnosti