draco_logo
draco_logo
Porto Montenegro, Tivat, 2016.

U prelijepom prirodnom okruženju gdje se iz mirne površine mora uzdižu litice crnogorskih planina i štite jedan od najljepših zaljeva svijeta svoja je sidra bacila najluksuznija marina na Jadranu. Elitni kompleks Porto Montenegro, uvučen u obale Tivta, nezaobilazna je destinacija u programu krstarenja, a nezaobilazni u programu hidroizolacija bili su DRACO stručnjaci.

Porto Montenegro, Tivat, 2016.

U prelijepom prirodnom okruženju gdje se iz mirne površine mora uzdižu litice crnogorskih planina i štite jedan od najljepših zaljeva svijeta svoja je sidra bacila najluksuznija marina na Jadranu. Elitni kompleks Porto Montenegro, uvučen u obale Tivta, nezaobilazna je destinacija u programu krstarenja, a nezaobilazni u programu hidroizolacija bili su DRACO stručnjaci.

Kako smo odgovorili izazovu

Nitko nije toliko bogat da bi novac trošio na loša rješenja, a tim motom vodili su se i investitori nove faze hotela Regent, u sklopu Porto Montenegro marine, kada su angažirali tvrtku DRACO da im projektiraju hidroizolacijske sustave. DRACO rješenja prihvaćena su za gotovo cijeli objekt. Temeljna ploča na pojedinim dijelovima leži u moru pa je taj dio izoliran posebnom bentonitnom membranom DRACO BENT 505 s polietilenskom folijom koja dodatno mehanički štiti i osigurava membranu od prodora vode. Na dijelu gdje temeljna ploča ne leži u moru koristila se standardna membrana DRACO BENT 500. Obje membrane izrađene su od granula bentonita između dva gusto prošivena sloja geotekstila, a zadržavaju hidroizolacijska svojstava u uvjetima hidrostatskog tlaka do 70 m vodnog stupca. Za zaštitu mokrih čvorova hotela koristio se premaz DRACO LASTIC 150 u kombinaciji s brtvenim trakama DRACO BAND 100 na kontaktu horizontale s vertikalama. DRACO LASTIC 150 je dvokomponentni polimer-cementni premaz na bazi cementa modificiran emulzijom akrilnih polimera koji dobro podnosi rad konstrukcije. Ostale površine koje su se hidroizolirale su – platoi, žardinjere, terase, balkoni i krovovi. Za hidroizolaciju navedenih površina odabrana je dvostruka hidroizolacija. Sekundarna na nivou AB ploče i primarna na betonu za pad. Kao sekundarna hidroizolacija ugrađen je jednokomponentni polimer-cementni premaz DRACO LASTIC 100 punoplošno armiran platnom DRACO BAND 220 ojačan brtvenim trakama DRACO BAND 100 na spoju horizontale i vertikale. Na krovovima je preko sekundarne hidroizolacije položena parna brana od aluminijske folije DRACO PLAN 405 na koju su položene ploče toplinske izolacije od XPS-a. Za primarnu hidroizolaciju odabran je superioran poliuretanski premaz DRACO GARD 500 koji se izvodio na betonu za pad čije su propilane dilatacije bile ispunjene poliuretanskim kitom DRACO FLEX 525. DRACO GARD 500 je tekuća membrana koja je UV stabilna, otporna na korijenje, mehanička, kemijska i termička djelovanja. Prije nanošenja premaza površina betona obrađena je epoksidnim prajmerom DRACO PRIMO 520, a sami premaz ojačan je armaturnim platnom DRACO BAND 210 čime se dobila hidroizolacija koja može podnijeti naknadne pukotine u podlozi. Zbog blizine mora i klorirane bazenske vode preko poliuretanskog premaza na platou oko bazena nanosio se sloj zaštitnog poliuretanskog premaza (laka) DRACO TOP 500 pigmentiran s DRACO GARD-om 500. Na ovako zaštićene površine izvodio se decking ili su lijepljenje pločice koje su zahtijevale da zadnji sloj poliuretana bude posut kvarcom radi bolje adhezije ljepila. DRACO je u dogovorenom roku odgovorio na izazov i ponudio cjelovita hidroizolacijska rješenja koja u potpunosti zadovoljavaju visoke standarde investitora.

Vrijednost za klijenta

Smješten u susjedstvu s postojećim Regent Porto Montenegro hotelom i povezan privatnom šetnicom, Regent Pool Club Residences su najnoviji dodatak stambenoj kolekciji Porto Montenegro-a.
Arhitektura ove suvremene luksuzne rezidencije preuzima inspiraciju iz 400 godina povijesti boko - kotorskog zaljeva i ukusno prenosi ovaj povijesni arhitektonski jezik sa suvremenim elementima i metodama gradnje, gdje su se DRACO suvremene hidroizolacije savršeno uklopile, za izgradnju elegantne, moderne rezidencije.

Hidroizolacije

DRACO BENT
DRACO LASTIC
DRACO BAND
DRACO FLEX
DRACO PRIMO
DRACO GARD
DRACO TOP

Centar za izmjenu postavki privatnosti