draco_logo
draco_logo
Hidroizolacije temelja, podruma, podzemnih građevina
solution_details_image
Hidroizolacija radnih prekida betoniranja, prodora waterstop trakom

Vremenske deformacije iskustveno uočene na betonu rezultirale su izvođenjem velikih betonskih površina u radnim taktovima. Koliko god prekid betoniranja bio nužan za konstrukciju, toliko je i opasan za prodor vode. Osim betoniranja u taktovima, kontinuitet konstrukcije prekidaju razni prodori, najčešće instalacijski. Konstruktivno je na svakom prekidu betoniranja ostvarena adekvatna armaturna veza, dok je veza novog sa starim betonom oslabljena mikro pukotinama. Mikro pukotine, segregacijska mjesta i prodori predstavljaju lagan put za ulazak vode u konstrukciju. Kako bi svaki od kritičnih mjesta zabrtvili na ispravan način razvijeni su proizvodi DRACO BENT sustava kao što je pasta DRACO BENT 110, granule DRACO BENT 100 i waterstop traka DRACO WATERSTOP 500. Hidrofilna traka DRACO WATERSTOP 500 bubri u kontaktu s vlagom iz betona i zapunjava sve mikro pukotine i segregacijska mjesta na prekidima betoniranja. Pasta DRACO BENT 110 formirana u zatvorenu brtvu zajedno s trakom DRACO WATERSTOP 500 brtvi svaki prodor, a granule DRACO BENT 100 pomiješane s vodom formiraju holker na svakom kritičnom detalju spoja horizontale s vertikalom.

UPOTREBA
PREDNOSTI
PRIMJENA
VEZANI PROIZVODI

Hidroizolacija radnih prekida betoniranja, prodora waterstop trakom

Hidroizolacijska samobrtveća traka

DRACO WATERSTOP 500 je hidrofilna waterstop traka napravljena od aktivnog natrij-bentonita i butilne gume. Dizajnirana je tako da u kontaktu s vodom bubri i brtvi radne prekide betoniranja injektirajući se u male pukotine, suprotstavlja se hidrostatskom pritisku i sprječava prolaz vode kroz spoj. Koristi se kao zamjena konvencionalnim pasivnim PVC ili gumenim waterstop trakama uz eliminiranje zahtjeva za razdvojenim oplatama, varenjem spojeva trake i vezivanje za armaturu. DRACO WATERSTOP 500 se isporučuje sa zaštitnom mrežicom i čavlićima za beton. Proizvod je bez organskih primjesa. Rok trajanja mu je neograničen.
Ugrađen traje koliko i sama konstrukcija. Skladištite ga na suhom mjestu.
PRIJE UPOTREBE OBAVEZNO PROČITATI TEHNIČKI LIST.

Hidroizolacija radnih prekida betoniranja, prodora waterstop trakom

Bentonitna pasta za brtvljenje

DRACO BENT 110 je gusta pasta na bazi polimeriziranog bentonita za pripremu površine i obradu detalja kod hidroizoliranja bentonitnom membranom DRACO BENT 500. U kontaktu s vodom bubri formirajući nepropusnu brtvu. DRACO BENT 110 pasta je jednostavna za ugradnju, te prianja uz većinu materijala (strukturni beton, zidane konstrukcije, drvo, većinu metalnih površina, itd.). Zidarskom žlicom se jednostavno ugrađuje na horizontalne i vertikalne površine. Skladištite na suhom mjestu. Proizvod ne sadrži štetne ili po zdravlje opasne sastojke.
PRIJE UPOTREBE OBAVEZNO PROČITATI TEHNIČKI LIST.

Hidroizolacija radnih prekida betoniranja, prodora waterstop trakom

Bentonitne granule za brtvljenje

DRACO BENT 100 su granule natrij bentonita tretirane polimerima koje se upotrebljavaju za obradu detalja kod hidroizolacijskog sistema DRACO BENT. U kontaktu s vodom, DRACO BENT 100 granule formiraju gustu nepropusnu brtvu koja u kombinaciji s proizvodima na bazi natrij – bentonita iz sustava DRACO BENT tvori potpuni hidroizolacijski sustav.
Skladištite na suhom mjestu. Proizvod ne sadrži štetne ili po zdravlje opasne sastojke.
PRIJE UPOTREBE OBAVEZNO PROČITATI TEHNIČKI LIST.

Centar za izmjenu postavki privatnosti